Moeite om Arabisch te leren wordt door lokale bevolking geapprecieerd

Arabisch is een oude taal die door meer dan 280 miljoen mensen wordt gesproken. In heel het midden oosten kan je terecht met de Arabische taal. De taal behoort namelijk niet toe aan 1 land maar is de heilige taal van de Koran. Door de Islam heeft de taal zich kunnen verspreiden en wordt het Arabisch nu gesproken in landen als Egypte, Soedan, Marokko en Jordanië. Binnen deze oude taal zijn verschillende dialecten die door de eeuwen heen de kans hebben gehad te kunnen evolueren tot het typische en gewaarde dialect dat ze nu zijn. Mensen die de Arabische taal beheersen hebben in de landen waar de taal wordt gesproken een streepje voor. Moeite voor het leren van de Arabische taal wordt zeker gewaardeerd.

Zon- en maanletters en achtergronden van de Arabische taal

Je kan Arabisch leren bij de meeste online opleidingsinstituten. Het is mogelijk om te starten met een beginnerscursus waarmee je de basis van de Arabische taal eigen maakt. Je bouwt een fundering van een uitgebreide woordenschat op die bestaat uit onder meer zonneletters en maanletters. Je leert de achtergronden van de Arabische taal kennen en de beginselen over de schrijfwijze van het Arabische alfabet. De nadruk in de beginnerscursus ligt op het in korte tijd ontwikkelen van de speek- en schrijfvaardigheid. Het leer tempo mag je zelf bepalen. De studie duurt gemiddeld tussen de 8 en 16 maanden.

Geschreven en gesproken huiswerk gecontroleerd door docent

Met de cursus modern standaard Arabisch leer je in korte tijd jezelf verstaanbaar maken in de Arabische taal. Dat kan goed van pas komen voor mensen die van plan zijn af te reizen naar een land waar de taal gesproken wordt. In veel toeristische gebieden is Arabisch namelijk de voertaal en ook in steeds meer bedrijven komen we op directie niveau Arabisch tegen. Na afloop van de cursus Arabisch ben je ins staat gesprekken de oude taal te volgen en teksten te lezen. Je hebt geen vooropleiding of andere kennis nodig. Het huiswerk wordt na iedere les door een docent gecontroleerd. Dat geldt voor zowel geschreven huiswerk als ingesproken teksten.

Studeren op jouw moment