Barista cursus voor jou en jouw collega’s

Op dagjeuitdeals.nu kwam ik verschillende deals tegen. Eén daarvan was een barista cursus voor jou en jouw collega’s. Het verschil tussen een cursus en workshop lijkt nog steeds niet altijd even duidelijk te zijn. Zelf ben ik eigenaar van een goedlopende koffiebar en daar krijg ik met regelmaat de vraag wat het verschil precies is tussen een barista cursus en een barista workshop. In dit artikel ga ik mijn best doen om jou het verschil uit te leggen, zodat je zelf een beeld hebt bij een barista cursus en een barista workshop en kunt bepalen welke van de twee het beste bij jou past.

Wat is een barista workshop?

Een barista workshop is een bijeenkomst van max. 3 uur (soms iets langer) waarbij je kennis maakt met het beroep als barista en erachter kunt komen of het iets voor jou is. Tijdens deze 3-urige workshop maak je kennis met verschillende soorten koffiebonen, krijg je de kans om zelf een americano, cappuccino en andere latte koffies te zetten. Na afloop van de barista workshop ben je nog geen expert op het gebied van koffie, maar heb je er in ieder geval kennis mee gemaakt.

Een barista workshop kost een paar tientjes en kun je in principe in iedere grote stad in Nederland volgen. Er zijn koffiebarretjes die een barista workshop aanbieden. Deze zou je kunnen nemen, maar daarbij moet ik zeggen dat de kwaliteit van deze cursussen erg verschillend is.

Wat is een barista cursus?

Een barista cursus duurt een stukje langer, is duurder en alleen voor mensen met een grote passie voor koffie. Daarom is dit niet voor iedereen weggelegd. Tijdens de barista cursus leer je meer over diverse soorten koffie, leer je het verschil tussen robusta en arabica koffie en daarnaast zal je latte art onder de knie maken. Er zijn verschillende websites en bedrijven waar je een barista cursus kunt volgen. Persoonlijk raad ik je aan om er altijd eentje te volgen bij SCAE, omdat deze wereldwijd erkend wordt en je altijd te maken krijg met mensen die gepassioneerd zijn van koffie.