Waarom is de horeca zo leuk?

Veel jongeren zijn op zoek naar een bijbaan en hebben het vaak lastig bij het vinden van een passende baan. Er wordt gezegd dat werken in de horeca bijvoorbeeld veel te zwaar is en er alleen maar in het weekend gewerkt kan of moet worden. Echter is het werken in de horeca een leuke wereld, maar waarom precies?

bediening

Omgang met mensen

Wanneer je op sociaal gebied nog wat moet ontwikkelen is het zeker interessant om eens een (bij)baan in de horeca te zoeken. Je bent namelijk veel in contact met klanten en zo zou je jezelf op sociaal en communicatief gebied sterk ontwikkelen.

Daarnaast kan het erg druk zijn in horeca zaken en komt het geregeld voor dat collega’s een stuk harder aan het werk zijn dan jij. Wanneer je dan merkt dat je collega’s hulp nodig hebben kan je deze hulp ook bieden Zo bouw je een band op en wordt het alsmaar gezelliger.

Je leert werken

In de horeca worden lange dagen gemaakt en er wordt ook voornamelijk hard gewerkt. In andere sectoren wordt er lang niet zo hard gewerkt als in de horeca en daarom is het goed om dit meegemaakt te hebben. Hierdoor weet je wat werken is en dit zal je op persoonlijk vlak ook sterk ontwikkelen. Toekomstige werkgevers zullen jou loven om jouw instelling en werkethiek.

Diverse taken

In de horeca heb je vaak één taak, maar hier wordt lang niet altijd alleen aan gewerkt. Een bediende zal namelijk ook werken met geld en de kassa bedienen en daarnaast is het verwelkomen van gasten ook een taak. Hierdoor krijg je in wat breder aspect ervaring met werkzaamheden.

Zelf op zoek?

Ben je zelf nog op zoek naar een baan in de horeca in bijvoorbeeld Utrecht? Het horeca uitzendbureau van Utrecht heeft vrijwel altijd wel een leuke vacature open staan en dus interessant om eens een kijkje te nemen.